palm_oil.png

PALMUÖLJY-VAPAA

Palmuöljy, jota saadaan öljypalmusta, on yksi edullisimmista ja käytetyimmistaöljyistä elintarvike- ja kosmetiikkateollisuudessa. Öljypalmu on peräisin alun perin Afrikan sademetsien alueelta, mutta nykyään sitä kasvatetaan pääasiassa Indonesiassa ja Malesiassa. Näillä alueilla on jo vuosikymmeniä istutettu suuria plantaaseja sademetsien kustannuksella, jotka leikataan ja poltetaan öljypalmujen tieltä. Sademetsien alkuperäiset asukkaat, usein uhanalaisetkin lajit, ovat hitaasti häviämässä planeetaltamme.

Me välitämme maailmasta, jossa elämme, ja haluamme suojella sitä. Näiden edellä mainittujen syiden takia olemme päättäneet olla käyttämättä tuotteissamme palmuöljyä ja näin ollen emme tue epäeettistä palmuöljyn tuotantoa.